Dierenkliniek De Poort

Voor spoedgevallen 089/715555

Contactgegevens:

Drie Eikenstraat 30
3620 Lanaken
T +32 (0)89/715555
info@dierenkliniekdepoort.be
BE0845 911 957
Facebook

Vrije Raadplegingen

ZIJN VERVANGEN DOOR CONSULTATIE ENKEL OP AFSPRAAK

Van maandag tot vrijdag
9u - 19u

Zaterdag:
10u- 12u

Afhaalbalie
Ma- Vr
9-19u

Za
10-12u

Maandag:
Da. R. Hendrikx
Da. V. HerremansDinsdag:
Da. V. HerremansWoensdag:
Da. R. Hendrikx
Da. V. HerremansDonderdag:
Da. R. Hendrikx
Da. V. Herremans


Vrijdag:
Da. R. Hendrikx
Da. V. Herremans


                         

Laserbehandelingen in de praktijk

Laserbehandelingen zijn nog relatief nieuw in de diergeneeskunde. Met het laserlicht gaan aangetaste weefsels bestraald worden waarbij fotonen (lichtdeeltjes) geabsorbeerd worden door cellen en daarbij ontstaan er een aantal fysiologische effecten. Deze effecten hebben tot gevolg dat er een stijging is van de aanmaak van collageen, minder ontsteking, een stijgende fibroblasten productie, minder wild vlees groei en een toename van het aantal lymfevaatjes. De laser kan daarom ook in een heel aantal aandoeningen ingezet worden.

Bij pijn:
zowel in acute gevallen als bij chronische problemen kan de Laser een hulp zijn. Daarom wordt hij vaak ingeschakeld bij patiënten na operatie om de pijn te verzachten en de genezing te versnellen. Ook bij pijnen tgv een discus hernia, verschot, of Lumbo-sacrale stenose met lage rugpijn geeft de Laser zeer positieve resultaten. Bij artrose patiënten, die een vaak chronische pijn hebben en stijfheid thv de gewrichten waardoor ze moeilijk kunnen opstaan of wandelen, worden er door laserbehandelingen zeer mooie resultaten gezien en dit zowel voor schouder-, elleboog-, als heupgewrichten. Vaak kunnen de patiënten zonder medicatie gezet worden of de medicatie sterk reduceren.

Bij wonden:
De laser zorgt ervoor dat er een betere wondgenezing optreedt. Hij kan daarom ingezet worden na chirurgie maar ook bij grote schaafwonden, geïnfecteerde wonden of wildvlees groei. Tevens is de laser een grote hulp bij fracturen die moeilijk of slecht helen.

Bij peesblessures:
Peesblessures komen regelmatig voor in de diergeneeskunde en dit vooral bij paarden maar ook bij sporthonden. Ook daarop heeft de laser een positief resultaat en dit zowel in acute als chronische gevallen.

Bij acupunctuur:
 Acupunctuur is een veel gebruikte techniek geworden bij ons in de praktijk. Het kan o.a. pijnen verlichten en zenuwbanen stimuleren. Bij dieren die angstig zijn voor naalden (vooral katten) daar kan de laser ingezet worden om acupunctuur punten te stimuleren zonder gebruik van naalden.

Behandelingen:
De Laser die wij in de praktijk in gebruik hebben is een klasse IV type en behoord tot de krachtigste lasers op de markt. Voor iedere behandeling, afhankelijk van het letsel, de plaats, de diersoort, de omvang, het gewicht en het huidtype, dient het toestel ingesteld te worden door een specialist ter zake. Het aantal behandelingen is ook steeds verschillend van patiënt tot patiënt. Meestal beginnen we met 2 à 3 behandelingen per week, afbouwend naar 1 per week. Deze zijn volledig pijnloos en duren tussen de 3 à 10 minuten, afhankelijk van de aandoening en het te behandelen oppervlak.

Aandoeningen waarvoor Laser kan ingezet worden
-wonden na operatie
- oude wonde na ongeval of kwetsuur
-geïnfecteerde wonden
-stomatitis bij de kat
-lik granulomas
-liggers
-rugpijnen of nekpijnen
-discus hernia
-Lumbo-sacrale stenose
-elleboog dysplasie of artrose
-heup dysplasie
-chronische oorontstekingen
-biceps- of achilles peesletsels
-spierkwetsuren
-revalidatie na zware wedstrijden of trainingen
-chronische blaasontstekingen

laser_1laser_2laser_3