Dierenkliniek De Poort

Voor spoedgevallen 089/715555

Contactgegevens:

Drie Eikenstraat 30
3620 Lanaken
T +32 (0)89/715555
info@dierenkliniekdepoort.be
BE0845 911 957
Facebook

Vrije Raadplegingen

ZIJN VERVANGEN DOOR CONSULTATIE ENKEL OP AFSPRAAK

Van maandag tot vrijdag
9u - 19u

Zaterdag:
10u- 12u

Afhaalbalie
Ma- Vr
9-19u

Za
10-12u

Maandag:
Da. R. Hendrikx
Da. V. HerremansDinsdag:
Da. V. HerremansWoensdag:
Da. R. Hendrikx
Da. V. HerremansDonderdag:
Da. R. Hendrikx
Da. V. Herremans


Vrijdag:
Da. R. Hendrikx
Da. V. Herremans


                         

Voor een chirurgische ingreep wordt normaliter altijd op voorhand een afspraak gemaakt met uitzondering van de spoedoperaties. Wij vragen u om uw huisdier nuchter te houden 12 uur voor de operatie, dit geldt niet voor de knaagdieren, vogels en reptielen. Wat anesthesie betreft kiezen wij hoofdzakelijk voor gasanesthesie. Tijdens de operatie worden ademhaling, hartslag en andere belangrijke parameters continue in de gaten gehouden op de monitor zodat complicaties tijdig vermeden kunnen worden.
Spuit
Spuit2negatief

Sterilisatie hond/ kat/ knaagdier

Indien men zich heeft voorgenomen om niet te kweken met het aangekochte vrouwelijke dier is het zeker aangewezen haar op jonge leeftijd te laten steriliseren. Het is wetenschappelijk bewezen dat jong gesteriliseerde teven minder kans hebben op mammae- en baarmoedertumoren. Voor een sterilisatie kiezen wij voor een daghospitalisatie. De patiënt wordt 's morgens binnengebracht en in de namiddag kan het dier onze praktijk verlaten.

< Terug naar overzicht.
Spuit
Spuit2negatief

Castratie hond/ kat/ knaagdier

Mannelijke dieren waarmee men niet wil fokken kunnen vaak reeds vanaf een jonge leeftijd gecastreerd worden.Dit gebeurt ook vaak om gedragsproblemen te voorkomen zoals agressie tov andere mannelijke dieren of binnen plassen. Ook castraties zijn bij ons een daghospitalisatie, ze mogen steeds dezelfde dag opgehaald worden.

< Terug naar overzicht.
Thermometer
Thermometer2negatief

BOS

Bovenste obstructie syndroom is een aandoening die vooral voorkomt bij de kortsnuitige, de zogenaamde brachiocephale rassen. Symptomen zijn vaak kortademigheid, braken en ademnood met soms fatale gevolgen. Door deze  operatie wordt de doorgang van de luchtstroom vergemakkelijkt. De ingreep bestaat uit een drieledige operatie. Ten eerste wordt het zacht gehemelte ingekort, ten tweede worden de neusgaten verder opengezet en ten derde worden de larynxzakjes verwijderd. Deze drie ingrepen hebben als doel de dieren gemakkelijker te laten ademen. Wij hebben een rijke ervaring in deze ingreep en onze patiënten volgen een speciaal narcose protocol om complicaties te vermijden. Een voorafgaande afspraak en onderzoek is steeds nodig. Alle stappen worden dan met de eigenaar doorgenomen.

< Terug naar overzicht.
Thermometer
Thermometer2negatief

Voorste Kruisbandletsels

Dit is een veel voorkomend heuvel bij onze honden en kan op alle leeftijden voorkomen. Vooral de rassen die vrij "stijl" in de knie staan hebben het vaakst letsels. Een diagnose wordt gesteld door een goed onderzoek, palpatie en eventueel aanvullend radiografisch onderzoek van het kniegewricht. Wij hebben binnen onze praktijk de mogelijkheid om verschillende technieken toe te passen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van het ras, het gewicht, de leeftijd, de activiteit van de patiënt, de financiële mogelijkheden, ... Een voorafgaand onderzoek is steeds noodzakelijk om de uiteindelijke toegepaste techniek (TTA/ imbricatie) te bepalen in overleg met de eigenaar.

< Terug naar overzicht.
TTA / Techniek van Maquet bij voorste kruisband letsels (VKB): Scheuren ter hoogte van de voorste kruisband is een veel voorkomend probleem bij onze honden. Deze techniek biedt de mogelijkheid om terug een goede stabilisatie van de knie te bewerkstelligen om terug tot een normaal functioneren te komen. Wordt vooral bij de grote en zware rassen toegepast. De revalidatie is vaak sneller dan bij andere technieken. Een voorafgaand onderzoek is vanzelfsprekend steeds noodzakelijk.
tta
Imbricatie van de knie: Ook bij kleine rassen komen vaak kruisbandletsels of meniscus problemen voor. Deze techniek biedt ons de mogelijkheid deze letsels aan te pakken en de knie nadien terug te stabiliseren. Deze techniek kan bij alle rassen toegepast worden maar wordt vooral bij de kleinere rassen aangewend met goed succes.
SAM_0722
Spuit
Spuit2negatief

Mediale patella luxatie (verspringende knieschijf)

Bij deze aandoening komt een onstabiliteit van het kniegewricht voor waarbij de oorzaak het verspringen van de knieschijf is naar mediaal (binnen). Vaak gaan de honden huppelend manken en in ergere gevallen is het rechtkomen of wandelen moeilijk tot onmogelijk geworden! De knieschijf dient terug op zijn plaats gezet te worden en gehouden. Hiervoor zijn  soms meerdere ingrepen noodzakelijk zoals het uitdiepen van de trochlea groeve, transpositie van de crista tibeae en lateralisatie van de patella. Afhankelijk van de ernst, de stand van de benen, het ras, ... wordt gekozen welke techniek toegepast wordt! Een voorafgaans onderzoek is noodzakelijk en in overleg met de eigenaar wordt al dan niet overgegaan tot operatie. In sommige gevallen is operatie niet nodig en kan via medicatie en eventueel fysiotherapie een aanvaardbaar functioneren bekomen worden.

< Terug naar overzicht.
Spuit
Spuit2negatief

Tandverzorging

Aan een degelijke gebitsverzorging hechten wij in onze praktijk veel belang. Het kan heel wat aandoeningen zoals hartproblemen, keelontstekingen, bronchitis of abcessen voorkomen maar ook kan de onaangename geur voor de eigenaar een behoorlijke hinder geven. Zowel preventief als curatief bieden wij een behandeling. Honden of katten met een slecht gebit kunnen bij ons terecht voor een detartratie, hierbij ondergaat de patiënt een verdoving en worden de tanden met ultrasone trillingen gereinigd en nadien eventueel gepolijst. Tanden die los staan of met abcessen ter hoogte van de wortel dienen getrokken te worden. Een proper gebit is aangenaam voor dier en eigenaar!

< Terug naar overzicht.
Voor de detartratie
SAM_0770
Na de detartratie
SAM_0772