Dierenkliniek De Poort

Voor spoedgevallen 089/715555

Contactgegevens:

Drie Eikenstraat 30
3620 Lanaken
T +32 (0)89/715555
info@dierenkliniekdepoort.be
BE0845 911 957
Facebook

Vrije Raadplegingen

Van maandag tot vrijdag
9u- 12u            16u- 19u

Afspraken en operaties
12u - 16u

zaterdag: spreekuren
10u- 12u

afhaalbalie
Ma- Vr
9-19u

Za
10-12u

Dienstregeling voor deze week

Maandag
 9-12 u             Da. R. Hendrikx 
16- 19u            Da. V. Herremans

Dinsdag
9- 12u             Da. R. Hendrikx 
16-19u            Da. R. Hendrikx 

Woensdag
9-12u              Da. V. Herremans 
16- 19u           Da. V. Herremans

Donderdag  
9- 12u             Da. V. Herremans
16- 19u           Da. V. Herremans

Vrijdag
9- 12u             Da. V. Herremans 
16- 19u.          Da. V. Herremans 
             

Zaterdag
10- 12u            Da. V. Herremans 

Acupunctuur

Acupunctuur is een oude Chinese genezingswijze die begin jaren ’70 pas goed bekend werd in onze Westerse wereld. De techniek bestaat erin om naalden te plaatsen in bepaalde acupunctuurpunten gelegen op de verschillende meridianen. Hierdoor herstelt het evenwicht in het lichaam en worden bepaalde zenuwbanen gestimuleerd en lossen problemen zich op. Vooral voor de behandeling van rugproblemen en discus hernia’s wordt acupunctuur met veel succes ingezet in onze praktijk!


Homeopathie

Velen onder jullie kennen de kracht van homeopathie. Dieren reageren bovendien extra  goed op een homeopathische behandeling. Daarom is het te overwegen om bij onze dierenhomeopaat Winnie langs te gaan als je huisdier gezondheidsproblemen heeft. Zeker als het een chronisch of steeds terugkerend probleem is.

We voorzien een consult van 45 minuten tot een uur. Hierin moet je als eigenaar een zo duidelijk mogelijk beeld geven van de klachten die je hond of kat heeft. Het is ook belangrijk dat je  haar of zijn karakter zo uitgebreid mogelijk beschrijft.
Helaas, kunnen onze dieren hun klachten niet vertellen, dus neem zeker de tijd om je dier goed te observeren voor de consultatie.
Tijdens dit consult wordt de patiënt volledig onderzocht en zal de homeopaat een aantal bijkomende vragen stellen. Maak misschien op voorhand een lijst met je antwoorden

Wat is het probleem precies?
     Waar heeft je dier last van?
    Waar zit het probleem?
   Wanneer is het begonnen?
   Heeft het dier snel warm of koud?
    Hoe gedraagt het dier zich?
    Krabt het dier zich?
    Trilt hij of zij?
    Eet en/of drinkt het dier normaal?
Hoe is de stoelgang?
    Wat maakt het erger?
    Is er iets dat de klachten vermindert
    Slaapt het dier goed?

Een aantal vervolgconsulten zijn altijd nodig, want tijdens het genezingsproces kunnen er andere symptomen naar boven komen die eerst niet zichtbaar waren. Op zulke momenten zal het nodig zijn de medicatie aan te passen.

Je kan homeopathie perfect combineren met reguliere geneesmiddelen. Homeopathie is namelijk een energetische geneeswijze, er is dus nooit chemische interactie tussen conventionele en homeopathische medicijnen. Soms is het aangewezen om bepaalde medicatie aan te passen, aangezien ze geleidelijk aan overbodig wordt. Ook daarom is het nodig om op controle te komen.

Homeopathie is een veilige en zachte geneeswijze die zeer efficiënt is. Homeopathie wordt wereldwijd door ruim 2 miljard mensen en dieren gebruikt. De remedies die ik voorschrijf zullen je dier zacht aansporen zichzelf te genezen.
Homeopathie is ook ethisch verantwoord. De remedies worden niet getest op dieren, zijn niet verslavend of belastend voor het lichaam en zijn niet petrochemisch geproduceerd. Enkel voordelen dus…


*
SAM_0437
*
SAM_0768